Jakiego smartfona kupić?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lukas25w
    Rider
    • 2012
    • 653

Ja posiadam teraz SGSplusa jestem zadowolony ale za rok będzie pewnie nokia lumia jakas :diabelski_usmiech

Komentarz

• barteq
      Rider
      • 2011
      • 309
      • Opel

Dziś oglądałem na żywo LG L5 i wyświetlacz na prawdę daje rade, nie jest to co prawda taki jak w IP 5 czy SGSIII. Całkowicie nie prawdą jest to co piszą w necie, że straszna pikseloza. Myślę, że jak ktoś nie ma ogromnych wymagań i nie gra w gry 3d to w 100 % wystarcza.

OneDetailing.pl - Profesjonalne kosmetyki samochodowe. Zapraszam!

Komentarz

• tomekjmopl
        L&K
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1187
        • Opel
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez barteq
        A co byście polecili na androidzie za ok 400 - 450 zł ? wiem że żaden szał za taka kase nie będzie ale budżet ograniczony
        barteq rzuć okiem:

http://allegro.pl/listing.php/search?a_text_f[4389][0]=&a_text_f[4389][1]=&buy=4&category=101605&change_view=1&distance=1&l isting_interval=7&listing_sel=2&offer_type=1&order =bd&postcode_enabled=0&sg=0&state=0&string=htc+wil dfire

Komentarz

• czernobyl
          L&K
          • 2008
          • 1276
          • Octavia III (5E3)
          • BFQ 1.6 MPI 102 KM
          • BSE 1.6 MPI 102 KM
          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

nie polecałbym wildfire s. procesor słabiuśki - arm v6 600MHz, bateria tyci-tyci, ekran też mały, system starawy (2.3.6 gingerbread).

z nowych to raczej lg l5 albo xperia tipo

z używek w tej kwocie to galaxy s, motorola defy (nie mini!), xperia neo v, lg p970

btw. za śmieszne pieniądze w kategoriach 200-250PLN da się kupić zte blade - jak ktoś nie jest przekonany czy dotyk/android mu pasuje, to chyba najlepsza propozycja, bo taniej to tylko padła z zerową ilością ramu lub innymi przypadłościami psującymi całą zabawę typu galaxy spica czy lg swift z dotykiem oporowym

Komentarz

• barteq
            Rider
            • 2011
            • 309
            • Opel

Jednak zdecydowałem się na tego L5.

Zamieszczone przez czernobyl
            z używek w tej kwocie to galaxy s, motorola defy (nie mini!), xperia neo v, lg p970
            Muszę kupić nowy z gwarancją, bo jakoś dziwnie szybko mi się psują telefony :roll:

OneDetailing.pl - Profesjonalne kosmetyki samochodowe. Zapraszam!

Komentarz

• lukas25w
              Rider
              • 2012
              • 653

Zamieszczone przez barteq
              Jednak zdecydowałem się na tego L5.

Zamieszczone przez czernobyl
              Muszę kupić nowy z gwarancją, bo jakoś dziwnie szybko mi się psują telefony :roll:
              Ja miałem sony ericssona i też się sam psuł i mówli że mam za dużo w du....e a co do telefony polecam SGSplus 1,4GHz procka ma i 512ram oraz 8Gb wbudowanej pamięci sam go mam od 2 lat i ani razu mnie nie zawiódł i działa do dziś i mam nadzieję że będzie działać :diabelski_usmiech tylko niewiem czy mieści się w twoim budżecie

Komentarz

• dafcio1987
                Classic
                • 2012
                • 6

Co do smartfonow wszystko super tylko mnie nakbardziej boli krotki czas baterii, od wildfire s polecam bardziej tego se xperia neo v. Zona jest uzytkownikiem neo v a ja mialem wildire s chodzi sto razy wolniej od neo v. Czesto mi scinal. Gdybys mial troszke wiekszy budzet polecam samsung galaxy. Kazdy model jest fajny ja obecnie uzywam galaxy s advance i powiem szczeze ze kazdy nasyepny telefon tylko samsung. Zadnych scinek . Bateria 3 dni trzyma. Wiadomo nie gram w jakies gierli ale internet poczta i jakiies tam pierdoly , i w domu nie potrzebny komputer hehe.

Komentarz

• Andja
                  Rider
                  • 2006
                  • 596

Zamieszczone przez dafcio1987
                  .... powiem szczeze ze kazdy nasyepny telefon tylko samsung...
                  do czasu aż nie posmakujesz np: HTC ;-)

Komentarz

• RafalekM
                    Rider
                    • 2009
                    • 362

Andja, czy ja wiem, miałem przez 2 lata i5700, teraz męczę 1,5 roku prawie Desire Z i raczej nie kupię ponownie HTC, tylko raczej pójdę w kierunku iPhone'a albo jakiejś Lumii.

Komentarz

• trooper
                      Rider
                      • 2011
                      • 525
                      • Octavia III combi (5E5)
                      • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez Andja
                      Zamieszczone przez dafcio1987
                      .... powiem szczeze ze kazdy nasyepny telefon tylko samsung...
                      do czasu aż nie posmakujesz np: HTC ;-)
                      Niestety już kilka lat użytkuję HTCki, i model który mam obecnie jest ostatnim z pod ich bandery. Na 100% następny będzie szajsung
                      Moja Balbina

Komentarz

• Tobi77
                        Rider
                        • 2012
                        • 509
                        • Octavia I combi (1U5)
                        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Jakiego smartphone'a polecilybście ze względu na dobrą jakość nagrywanych filmów? Najlepiej z androidem. Chodzi o nagrywanie jako rejestrator jazdy oraz normalne nagrywanie z ręki.
                        Moja Octavia

Komentarz

• czernobyl
                          L&K
                          • 2008
                          • 1276
                          • Octavia III (5E3)
                          • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                          • BSE 1.6 MPI 102 KM
                          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

w momencie porównywania w miarę mocnych smartfonów wojenka typu htc vs sam vs lg ma nikły sens - system bardzo podobny, różnice w szczegółach. przed zakupem warto obmacać wszystkie, bo ułożenie klawiszy może mieć duże znaczenie - ja w dużej mierze dlatego kontynuuję współpracę z samsungami, bo pasuje mi układ power na boku + fizyczny klawisz home, zdecydowanie odrzuciłem sprzęty z powerem na górze obudowy, a motorolę atrix swego czasu wyśmiałem

Tobi77, budżet? cokolwiek, co uciągnie 720p i ma slot na karty pamięci będzie niezłe, znów wraca galaxy ace2, taniej i słabiej sprzętowo - xperia neo v; cała wyższa półka (poza którymś desire) nagrywa 720p albo i 1080p

Komentarz

• kazik4x4
                            RS
                            • 2008
                            • 2728

Czy ma ktoś HTC 8S?? Może ktoś powiedzieć coś o tym telefonie?

Komentarz

• BADYL
                              RS
                              • 2011
                              • 2396
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez kazik4x4
                              Czy ma ktoś HTC 8S?? Może ktoś powiedzieć coś o tym telefonie?
                              generalnie fajny telefon, parametrami porównywalny do samsung s advance ale ma dwie wady...brak RADIA i przedniej kamery...
                              nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• idas
                                Elegance
                                • 2006
                                • 828

Przeczytalem biografie Jobsa i chcialem znowu sprawdzic wynalazki Apple. Wzialem iPhone 5 z roboty, ale dupy nie urwal. Znowu kilka rzeczy brakuje, ktore jak dla mnie sa standardem. Jedyne co mnie w nim kusie to fakt ze jest skrojony na miare i wszystko po prostu dziala.
                                Chcialbym kupic Sony Xperia Z, ale wkurza mnie juz Android. Niemniej jego wykonanie i odpowiednia klasa IP bardzo mnie kusza.
                                Kupilbym Samsunga GIV, ale trzeba czekac i obudowy robia do dupy i wkurza mnie Android.
                                Kupilbym Nokie Lumia 920, ale firma chce mi ja dac, wiec musze poczekac, choc bardzo sceptycznie podchodze do WM.

Zatem idealnie byloby miec Sony Xperia Z z iOS / WM Takich rzeczy chyba nawet w Erze nie robia?
                                VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
                                VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline

Komentarz

• kazik4x4
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 2728

Zamieszczone przez idas

Zatem idealnie byloby miec Sony Xperia Z z iOS / WM Takich rzeczy chyba nawet w Erze nie robia?
                                  Podejrzewam że Miras, wiesz, ten co ogarnia Miśkowi octę by Ci wgrał
                                  Zrobił z ośki diesla 4x4 benzynę, to i z taką pierdołą sobie poradzi.

Komentarz

• Maicroft
                                    Moderator
                                    S_OCP MemberModeratorr
                                    • 2004
                                    • 25757
                                    • Audi

Na obudowę z SGS moim rozwiązaniem jest case i folia na przód. Nic się nie dzieje. 8)

W związku z tym, ze Xperia ma to IP, to ładowanie tego to za każdym razem wydzieranie tej zaślepki. Miałem Neo V i to mnie zawsze denerwowało.
                                    Spritmonitor.de

Komentarz

• micho_m
                                      Rider
                                      • 2011
                                      • 528
                                      • Octavia III (5E3)
                                      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

A ja po krotkiej przygodzie z androidem (trwala prawie rok) wrocilem do iOS i jestem mega zadowolony. Ja potrzebuje smartfona do dzwonienia, neta i maili. Plus rozne apki przydatne na co dzien. Nigdy nie robilem zadnych jb na iphonie i zawsze dziala doskonale. W sgs plus wiecznie mialem problem z tym ze ktos do mnie dzwoni, ma sygnal a u mnie nic sie nie pojawia. Restart dopiero pomagal. Albo nagle nie mam internetu, znowu restart i dziala. W przypadku iphona nigdy nie mialem podobnej sytuacji. I najwazniejsza rzecz to stabilnosc i predkosc dzialania, tu iphone 5 nie ma sobie rownych wg mnie (mam porownanie z kilkoma flagowi smartfonami na androidzie).
                                      Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
                                      www.nawmar.pl

Komentarz

• czto
                                        Rider
                                        • 2010
                                        • 546
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Jak ktoś ma dość Andka, to polecam OS Bada. Do tego Samsung Wave w aluminiowej obudowie. Jest to chyba najlepiej wykonana słuchawka ze stajni Samsunga. Sam system jest prosty, intuicyjny i najważniejsze, że stabilny.
                                        Androida znam niedługo, od kiedy kupiłem Nexusa 7. Ale powiem szczerze, że ideałem byłoby połączenie Nexus 7 z OS Bada. Chyba jedyną wadą Bady jest mała ilość dostępnych aplikacji.
                                        2004 Renault Thalia 1.4 RT,
                                        2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
                                        2009 Renault Clio MTV 1.4
                                        2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
                                        2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów

Komentarz

• Tobi77
                                          Rider
                                          • 2012
                                          • 509
                                          • Octavia I combi (1U5)
                                          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Jedyną ale największą. Przecież nie sam system w sobie jest istotny, tylko oprogramowanie, które jest na niego dostępne.
                                          Moja Octavia

Komentarz

• RafalekM
                                            Rider
                                            • 2009
                                            • 362

czto, inną, dla mnie ogromną wadą Bady jest fakt, że system oficjalnie uśmiercono. Support dla słuchawek z Bada OS się skończył.

Komentarz

• czto
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 546
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez RafalekM
                                              czto, inną, dla mnie ogromną wadą Bady jest fakt, że system oficjalnie uśmiercono. Support dla słuchawek z Bada OS się skończył.
                                              To niespodzianka. Ostatnio była kolejna aktualizacja softu.
                                              Ale wszystko możliwe. OS niszowy. Chociaż gdzieś wyczytałem, że Samsung tworzy/ma stworzyć nowy soft, bodajże Tisen, czy jakoś tak, który zastąpi Bada.

W każdym razie szkoda. Do dzwonienia, obsługi poczty, przeglądania sieci był idealny. Do tego Polaris i CamScanner i całą robotę mam w telefonie, zawsze pod ręką.
                                              2004 Renault Thalia 1.4 RT,
                                              2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
                                              2009 Renault Clio MTV 1.4
                                              2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
                                              2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów

Komentarz

• looker
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 1886
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Ogólnie nie jestem jakimś wielkim fanem Smart fonów ale jak widzę ciężko już od tego uciec. Mam obecnie E51 i brakuje mi w niej tylko GPS-a :-)
                                                Mam zamiar przedłużać umowę w Orange więc może wrzucę te modele które mam do wyboru i cenowo biorę pod uwagę (kolejność dowolna):
                                                1. Nokia 500
                                                2. HTC Desire C
                                                3. Nokia Lumia 510
                                                4. Sony XPeria U oraz J
                                                5. Samsung I8190N Galaxy S III Mini - ale to cenowo ciut za wysoko trochę...ale...;-)
                                                6. HTC A620E Windows Phone 8S
                                                7. HTC Explorer
                                                8. LG Swift L5
                                                9. Nokia Lumia 610 NFC (co to znaczy NFC bo pojawia się tez przy innych modelach ?)
                                                10. Samsung S 6500D Galaxy Mini 2 NFC
                                                11. Nokia 500
                                                12. Samsung Galaxy Ace 2

Uff - sorry za taki nawał ale zupełnie nie jestem w temacie komórek i tych smart też :-)
                                                Najistotniejsze elementy telefonu to w kolejności ważności:
                                                - intuicyjna obługa;
                                                - czas działania na baterii;
                                                - dobry GPS;
                                                - stabilność;
                                                - aparat.

Doradzicie coś ?
                                                OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                                                SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• BADYL
                                                  RS
                                                  • 2011
                                                  • 2396
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

looker, a mozesz napisac jaki abonament bierzesz pod uwagę? Z mojej strony napisże, że niedawno żona przenosiła nr do orange i wzięła taryfę multi 69. Umowa załatwiana przez neta ogólnie wyszło jej jakieś 600minut darmowych 1g neta i telefon za 1zł samsung galaxy s advance.

Z powyższych tel. mogę polecić Ci: samsung ace 2 najlepszy z tych co wymieniłeś. Obecnie posiadam ten model i jestem zadowolny co do baterii to w każdym smartfonie jest do d... :wink: przynajmniej w tych tzw słabszych.
                                                  nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• kazik4x4
                                                    RS
                                                    • 2008
                                                    • 2728

Zamieszczone przez BADYL
                                                    looker, a mozesz napisac jaki abonament bierzesz pod uwagę? Z mojej strony napisże, że niedawno żona przenosiła nr do orange i wzięła taryfę multi 69. Umowa załatwiana przez neta ogólnie wyszło jej jakieś 600minut darmowych 1g neta i telefon za 1zł samsung galaxy s advance.
                                                    .
                                                    Ja mam właśnie abonamenty za 69zeta brutto, bez limitu, czyli mogę kręcić do kogo chce, ile chcę, MMS&SMS tez bez limitu.
                                                    I muszę jakiś telefon na wolnym rynku kupić, bo nie opłaca mi się brać telefonu w mojej sieci macierzystej.
                                                    1. Będę musiał podpisać umowę na 3 lata za kwotę nie mniejsza niż 99zł - przez trzy lata to daje 1080zł więcej
                                                    2. Będę musiał przy tej taryfie z uczciwy telefon dać 500-800pln, co daje kwotę nie mniejsza niż 1700zł
                                                    3. Po trzech latach moze się okazać że nie ma możliwości powrotu do taryfy gdzie za 69zeta gadam ile chcę
                                                    4. Po dwóch latach może się okazć, że na telefon gwarancja się właśnie skończyła, a on przestał działać.
                                                    Więc ponawiam pytanie: przyzwoity telefon, najchętniej z obiektywem carl zeiss, min 5mpx, radio, wyświetlacz ok.4" w cenie do +/- 1200zł

Komentarz

Pracuję...